Zodiacul chinezesc ~ Compatibilitate dupa Zodiacul Chinezesc

Postare prezentată

Zodiacul chinezesc – Șobolanul 2024

Zodiacul chinezesc – Sobolanul 2024 2024 este Anul Chinezesc al Dragonului de Lemn și, potrivit tradiției astrologice chinezești, Șobol...

Zodiacul Chinezesc 2024

duminică, 13 ianuarie 2013

Zodiacul chinezesc

Zodiacul chinezesc 

Zodiacul chinezesc a aparut cu mai mult de 3 mii de ani in urma – mult mai devreme decat astrologia europeana, si numai recent a devenit un concurent serios pentru sistemul zodiacal din Occident in determinarea caracterului oamenilor. Spre deosebire de astrologie, care prezice in functie de asezarea Soarelui, a stelelor si a planetelor, calendarul chinezesc se bazeaza pe fazele lunare. Fiecare an al ciclului de 12 ani are denumirea unui anumit animal.



In Orientul Indepartat se stie ca cele 12 animale au capacitatea de a inzestra cu anumite caracteristici persoana nascuta in anul respectiv. Legenda spune ca aceste doisprezece animale au venit odata sa intalneasca Anul Nou cu Buddha. Desi el a chemat toate animalele sa sarbatoreasca cu el, au venit doar sobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, capra, maimuta, cocosul, cainele si mistretul. Doisprezece animale, doisprezece luni, doisprezece ani.

1 comments:

Statistici T5

Horoscop Urania Facebook